Åbningen af havbanen tirsdag den 9. juni 2015 kl. 11:00.Aarhus Havbane
 
Sted: Aarhus Ø, ved nedgangen til havbanen på Aarhus Ø.
 
Program:
10:30 Alle der deltager møder ind.
11:00 Præsentation af området og dels muligheder (Formidling, sport, socialt samvær)
11:20 Omklædning til våddragter.
11:30 Åbning ved Forsvarsminister Nicolai Wammen og Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz hoppe i vandet.
Guidet snorkel tur langs stenrevet af Morten Rod (Biolog)
Opstart aktiviteter:
o Guidet snorkeltur (Morten Rud)
o Viking fortælling (måske med mulighed for sejltur) (Daniel Astola)
o Introduktion til Open Water med 1900Tri og Lyseng
o Muligvis kokkeskole, hvor der laves krabbe bisq
 
Aarhus Havbanes hjemmeside aarhushavbane.dk 
Havsvømning er blevet det nye ”sort” i Aarhus. Er man først blevet bidt af åbent hav-svømning er der ingen vej tilbage - så vil turen i svømmehallen i vintersæsonen for altid være en bleg erstatning for svømmeturene i det åbne vand. Her er man tæt på naturen og man mærker selv den mindste omskiftning i vind og vejr. Vandtemperaturen kan være væsentligt lavere end hvad du er vant til, derfor vil du som minimum have brug for en våddragt, badehætte og svømmebriller. En våddragt har stor betydning for din svømning - dels er opdriften stor, hvorfor du vil opleve at ligge højere i vandet. Dette er en fordel for langt de fleste.
Facts om Aarhus Havbane
Banen er 500 meter lang og afmærket med gule og orange bøjer. Banen er godkendt af søfartsstyrrelsen og har i hver ende en en gul specialafmærkning, som markere at dette er en svømmebane og et forbudsområde for skibe.
Omkring sikkerhed og svømning på Aarhus havbane:
Vind og strømforhold spiller ind på en helt ny måde, hver gang du er i vandet. Vandet har en rytme, og for at kunne svømme i høj sø uden konstant at sluge vand, skal du mærke rytmen og arbejde med den. Når du svømmer i åbent hav, så svøm altid minimum to og have altid hinanden i sigte. En anden god ting er også altid at have en farvet hætte på, så dine omgivelser kan se dig.
Hvis du skulle være så uheldig at komme i fare eller se andre komme i fare, så brug Dansk Svømme Unions håndtegn, der står skilte hele vejen langs havbanen som forklarer disse håndtegn. Under nogle af skiltene hænger der også redningskrænse, brug disse hvis det skulle være nødvendigt.
Se også: